Annonse


Kazaa blåser i forbud

I januar ble klienten Kazaa fjernet fra samtlige nedlastingsnettsteder – etter et krav fra en nederlansk domstol. Litt senere samme måned ble foretaket kjøpt opp av australske Sherman Networks, og Kazaa ble igjen gjort tilgjengelig.

Nekter å gi etter

Torsdag krevde den samme nederlanske domstolen på nytt at fildelingsprogrammet ble fjernet fra nettsteder som velkjente Download.com. Sherman Networks hevder derimot at Kazaa nå følger australsk lovgivning, og derfor ikke trenger å rette seg etter domstolens krav.

Selv om nedlastingen av klienten skulle opphøre vil fildelingen likevel bli vanskelig å stoppe. Den såkalte peer-to-peer-teknologien benytter seg ikke av noen server, men oppretter direkte kontakt mellom påloggede maskiner.

Australske myndigheter har foreløpig ikke foretatt seg noe mot det nylig «importerte» foretaket.

Inntil videre fortsetter både nedlasting og utveksling som før. Natt til i dag var i underkant av 500.000 brukere logget på.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse