Politidame

Annonse


Terroraksjon mot nettsted

PolitidameI forrige uke ble en ung mann fra Los Angeles arrestert som følge av informasjonen lagt ut på Raisethefist.com, melder Newsbytes. Agentene innrømmer å ha vært tungt bevæpnet.

– Dette er Los Angeles, og vi liker å beskytte oss. Vi går ikke inn med sprettert, uttaler Matthew McLaughlin, representant for FBIs kontorer i Los Angeles.

Store beslag

Raidet ble gjennomført 24. januar etter at politiet hadde fått en arrestordre. Agentene skal ha beslaglagt flere PC-er og dokumenter.

Den tiltalte, 18-årige Sherman Martin Austin, hevder han ble avhørt i seks timer, men at han ennå ikke har blitt tiltalt for noe kriminelt. Alle nettstedets filer skal ha gått tapt som en følge av inntoget av agenter. «Raisethefist» mottok daglig 700 unike besøkende, hevder Austin.

Annonse
– Alle som er uenige med politikerne i USA vil nå (etter 11. september) bli sett på som terrorister og en trussel mot landets sikkerhet, skrev Austin på Raisethefist.com i går.

Krysset grensa

– Folk han herje og ha det morsomt på Internett så mye de vil, men når de oppfordrer til bruk av bomber så har de krysset en grense, uttaler McLaughlin.

FBI hevder at Austin i tidsrommet fra 1999 til 2001 skal ha hacket seg inn hos ihvertfall fem nettsteder under kallenavnet «Ucaun.» På tre av disse sidene skal han ha lagt igjen et program ved navn «troop.cgi.» Dette ble opprinnelig designet for å trenge inn i maskiner tilhørene det amerikanske forsvaret.

Denne skjermen skal ha vært Austins «signatur» ved angrep.

Bombeoppskrifter

På nettstedet har det også ligget diverse oppskrifter på metoder å fremstille sprengstoff. Austin mener han er uskyld ettersom innholdet ble kopiert fra et annet nettsted.

– Hvis jeg blir idømt fengeselsstraff, vil dommen være basert på hva jeg mener – ikke hva jeg har gjort, uttaler Austin til Newsbytes.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse