Annonse


NetCom øker farten

Mange har kjøpt inn telefoner som skal gi raskere dataoverføring. Med HSCSD (High Speed Circuit Switched Data) skal telefonene kunne benytte flere tidsluker samtidig, og dermed være i stand til raskere nedlasting av e-post, Internettsider og andre typer data over mobilnettet.

Men dessverre er det ikke slik at du bare kan kjøpe en HSCSD-telefon og surfe av sted. I tillegg til at telefonen må også nettet og abonnementet ditt være klart for slik datatrafikk.

Helomvending

Til nå har Telenor vært alene om å tilby HSCSD. Men fra 1. februar hadde også NetCom løsningen klar. Det vil trolig glede de mange som har kjøpt inn Nokia CardPhone til PC’en, eller som har satset på en telefon med slik funksjonalitet bare for å oppdage at netCom manglet støtte for dette.

Det er særlig bedrifter som har handlet inn store mengder slike telefoner til sine ansatte. NetCom, som hadde tro på en raskere utbredelse av GPRS sa tidligere at de ikke ville bygge denne støtten inn i sine nett. Nå velger de like vel å gjøre helomvending.

Annonse
Spesialtelefoner

I dag er det disse telefonene som er i stand til å øke hastigheten ved hjelp av HSCSD:Nokia Cardphone II, Nokia 6210, Nokia 6310, Nokia 8310, Nokia 9210, Siemens S40, Ericsson R520, Ericsson T39, Ericsson T65 og Ericsson T68.

Siemens S40 er den »raskeste» telefonen på markedet med en teoretisk nedlastingshastighet på 57,6 Kbps (nesten som enkel ISDN). Men i NetComs nett er det ingen telefoner som kommer over 28,8 Kbps. Det skyldes at NetCom bruker teknologi fra Siemens (paradoksalt nok). Oppkoblingen er imidlertid synkron, slik at du har to tidsluker begge veier.

Ekstra SIM-kort

Samtidig med lanseringen av HSCSD tilbyr NetCom for et rent dataabonnement. NetCom dataCALL er sperret for tale og gir brukeren et nytt SIM-kort til bruk i PCMCIA-kort. Abonnementet vil gi tilgang til data bæretjenestene GSM Data, HSCSD og GPRS, og har en lav månedsavgift (25 kroner).

– Vi regner med at det først og fremst er bedriftsmarkedet som vil etterspørre disse ekstrakortene, og vil derfor prise datatrafikken (GPRS og bruk av doble linjer) på samme måte som i vårt proffabonnement, sier Rune Pedersen, Produktsjef mobil datakommunikasjon hos NetCom GSM til ITavisen.no. Han sier det er mulig å tegne rent dataabonnement også for personer eller bedrifter som ønsker å bruke andre operatører til taletrafikk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse