Annonse


Hollywood går for D-VHS

Både JVC og Philips har spillere på markedet som støtter det digitale formatet D-VHS (D står for «data»), som gir omlag 21 timers spilletid i utvidet modus på en standard kassett til omlag 350 kroner. Spillerne er baklengs kompatible med andre formater som VHS og S-VHS, og er beregnet på videofantaster såvel som industrielle brukere.

D-VHS komprimerer video i MPEG 2, det samme formatet som på DVD-plater, men har mulighet for langt større datahastigheter, og dermed også potensielt høyere kvalitet. .

Flere filmselskaper, inkludert Universal, News Corp, Fox, DreamWorks, og Artisan, har nå bestemt så for å satse mer på det digitale kassettformatet, og skal nå begynne å selge spillefilmer til filmentusiaster som sitter har D-VHS spillere i sine hjemmekinoanlegg.

Action først!

De første filmene skal havne på det amerikanske markedet i løpet av 2002, da med et knippe utvalgte actionfilmer i «Terminator»- eller «Rambo»-sjangeren, ifølge Reuters. Utvilsomt fordi mye skyting og spektakulære eksplosjoner er det som slår best an hos de som har investert mye penger i hjemmekino. Filmene vil koste mellom $30 og $40, altså betraktelig mer enn dagens DVD-filmer.

Annonse
JVCs HM-DR10000 har en veiledende utsalgspris i Norge på 14 990,-. Spilleren er utstyrt med en rekke anaologe og digitale inn- og utganger, såvel som en IEEE1394 Firewire-port for digital overføring av video til og fra DV-enheter.

For mer informasjon om D-VHS, se dvhs.co.uk

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse