Annonse


Ny Nomad utfordrer iPod

Inntil nå har Apple iPod vært den eneste MP3-spilleren hvor filoverføringen skjer via Firewire, et vesentlig salgsargument når det er snakk om å flytte flere gigabytes med musikk fra PC til spillere og vice versa.

I utgangspunktet er iPod uheldigvis forbeholdt Mac-brukere, selv om PC-programvare som støtter spilleren er under betatesting for øyeblikket.

Derfor vil det nok glede mange PC-eier å høre at Creative nylig kunne vise frem prototypen på sin nye Nomad 3 MP3-spiller, som blir den første PC-kompatible spilleren utstyrt med Firewire i tillegg til USB-port.

20GB og trådløst fjernkontroll

Nomad 3 har, ifølge MP3 Newsire, 20 GB lagringsplass å tilby, og kan spille av musikkfiler i flere formater, inkludert MP3, WAV, og WMA. I tillegg er Nomad 3 i stand til å ta opp innkommende lyd både digitalt og analogt i MP3- eller WAV-format, og leveres med dockingstasjon, og til og med en trådløs fjernkontroll med FM-radio.

Annonse
Så hva er medaljens bakside? Uheldigvis er ikke Nomad 3 like snerten og hendig som iPod. Spilleren vil bare være marginalt mindre, og veie like mye som, tidligere versjoner Nomad Jukebox, som best kan beskrives som en tung DiscMan.

Det forventes at Nomad 3 lanseres i april, til en pris i nærheten av 4-5 tusen kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse