Linux statistikk

Annonse


IBM med super-Linux

Linux statistikkLanseringen regnes av mange som den endelige bekreftelsen på at Linux-pingvinen har blitt voksen. Det er definitivt ikke lenger et liksom-UNIX for hobbyprogrammerere og illsinte Windows-hatere med politisk agenda.

For voksne

IBM markerer også med denne lanseringen at de er i ferd med å forlate Microsoft-verdenen i den tunge enden av markedet. De vil fortsatt levere PC’er med Windows og servere med IIS, dersom kundene vil ha det.

Men i de virkelige tunge systemene er Linux et bedre alternativ, mener IBM.

Krever mindrel

I følge direktør Pete McCaffrey i IBMs mainframe-divisjon krever maskiner med Linux ikke så mye kompetanse som andre systemer. Kostnadene i forbindelse med vedlikehold og drift programvare er også dramatisk lavere, hevder han overfor Cnet News.

Annonse
Ikke billigsalg

Direkte billig er det kanskje likevel ikke. Den rimeligste maskinen i den såkalte Z-serien koster 3,6 millioner kroner. Og da er bare en av fire mulige prosessorer installert.

I følge selskapet blir 11 prosent av deres mainframe-maskiner nå solgt med Linux.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse