Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IBM med super-Linux

IBM lanserer i dag en ny, tung datamaskin på størrelse med et kjøleskap og en prislapp på 3,6 millioner. På harddisken ligger Linux.

Linux statistikk
Lanseringen regnes av mange som den endelige bekreftelsen på at Linux-pingvinen har blitt voksen. Det er definitivt ikke lenger et liksom-UNIX for hobbyprogrammerere og illsinte Windows-hatere med politisk agenda.

For voksne

IBM markerer også med denne lanseringen at de er i ferd med å forlate Microsoft-verdenen i den tunge enden av markedet. De vil fortsatt levere PC’er med Windows og servere med IIS, dersom kundene vil ha det.

Men i de virkelige tunge systemene er Linux et bedre alternativ, mener IBM.

Krever mindrel

I følge direktør Pete McCaffrey i IBMs mainframe-divisjon krever maskiner med Linux ikke så mye kompetanse som andre systemer. Kostnadene i forbindelse med vedlikehold og drift programvare er også dramatisk lavere, hevder han overfor Cnet News.

Ikke billigsalg

Direkte billig er det kanskje likevel ikke. Den rimeligste maskinen i den såkalte Z-serien koster 3,6 millioner kroner. Og da er bare en av fire mulige prosessorer installert.

I følge selskapet blir 11 prosent av deres mainframe-maskiner nå solgt med Linux.