Virusmonster

Annonse


Virus? Hva er det?

VirusmonsterUndersøkelsen er utført av McAfee, velkjent for sin anti-virus programvare, og viser at mange briter frykter ødeleggende virus når problemet i virkeligheten er noe helt annet. Dette skriver PC World.

Hele 45 prosent av de spurte gir virus skylda når det oppstår problemer med operativsystemet. Nesten like mange trodde at Windows blåskjerm skyldtes et virus som var i ferd med å «spise opp» maskina deres.

Unødig panikk

– Virus som får mye oppmerksomhet i media skaper panikk blant PC-brukere som ofte har liten kunnskap om hva trusselen egentlig innebærer, uttaler Nick Bowman, markedsføringsleder for McAfee i Europa.

Når folk så tror de er smittet er ikke McAfee fornøyd med hvordan de reagerer. Hver fjerde får panikk, og 12 prosent av de spurte sender umiddelbart advarende e-post til alle venner og kjente.

Annonse
– Virus kan ofte være en trussel, men tar man de rette forhåndsregler er det ingen grunn til å frykte, hevder Bowman.

Noen tar det rolig..

Undersøkelsen viser også at hele 66 prosent ikke vet hva et virus-angrep er. De resterende undervurderer ofte skadene angrepet kan medføre.

Mange hevder at produsenter av anti-virus programvare med viten og vilje unngår å opplyse folk om hva virus er og hvilken fare de utgjør. Dette fordi hysterisk redde mennesker i større grad går til innkjøp av produsentenes programmer.

– Media har skylda

– Jeg tror heller problemet ligger hos media som hauser opp historiene så godt de kan, uttaler Rob Rosenberger, ansvarlig redaktør for Vmyths.com.

Vmyths kan du lære mer om virus – hvis du skulle føle deg truffet..

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse