Hack! illustrasjon

Annonse


Hacker frivillig i fengsel

Hack! illustrasjon– Så lenge jeg var ute mot kausjon følte jeg meg uansett ikke fri. Jeg får ikke jobbet med å forsvare meg når jeg har fått restriksjoner på PC-bruken min, uttaler Jerome Heckenkamp i et intervju nettstedet SecurityFocus.com i går foretok i Santa Clara County Jail, der 22-åringen sitter.

Hackenkamp er siktet for å ha snoket rundt i IT-systemene til auksjonsnettstedet eBay – i tillegg til en rekke andre større foretak. På folkemunne er han kjent som «eBay-hackeren».

Han ble løslatt mot en kausjon på nesten 500.000 kroner, men leverer nå pengene tilbake til kameraten som la ut. Samtidig sparket han advokaten sin, og ansatte i stedet Internett-eksperten Jennifer Granick. Få timer seinere tok han advokaten tilbake.

Hevder sin uskyld

Selv om han frivillig vil gå i fengsel betyr ikke det at han erklærer seg skyldig. Han er tiltalt for å ha brutt seg inn hos både eBay, Lycos, Exodus Communications, Juniper Networks, E-Trade Group og Cygnus Support Solutions. Heckenkamp hevder at han ikke engang kjenner til alle firmaene.

Annonse
– Enkelte av disse firmaene hadde jeg aldri hørt om før det ble reist tiltale mot meg, og det vil jeg ikke ha noe problem med å bevise, hevder han.

Kamp bak murene

I dag vil Heckenkamp kreve å bli løslatt uten krav om kausjon eller restriksjoner på bruk av PC og Internett. Blir han ikke løslatt, vil han kjempe fra innsiden av murene.

Heckenkamp har fått flere tilbud om å inngå et forlik, men mener konsekvent at alt annet enn total frifinnelse er uaktuelt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse