Detektiv Linux

Annonse


Britisk politi tester Linux

Detektiv LinuxIT-avdelingen hos politiet i England og Wales (PITO) vil vurdere bruk av Linux for 60.000 av PC-ene deres. Nå skal det testet og endevendes i alle bauer og kanter, melder The Register.

Vil være helt sikre

Evalueringen vil vise om operativsystemet, kjent for sin åpne kildekode, vil møte politiets krav til sikkerhet, stabilitet, kostnad og kompatibilitet. Politiet var raske med å spesifisere at de foreløpig ikke har tatt noe standpunkt hverken for eller i mot.

«Kan passe oss»

– Politiet trenger systemer som er svært sikre, stabile og immune mot virus. Derfor tror vi Linux vil passe oss. Det vil kunne være snakk om å installere operativsystemet på hele 60.000 maskiner, så vi må være sikre på våre kommende beslutning, heter det i en pressemelding fra PITO.

Det er naturlig nok ikke politiet, men et innleid firma som skal ta seg av vurderingen. Dette heter Netproject og har allerede mye av planene klare.

Annonse
Restriktivt

– Vi vil antakeligvis anbefale maskiner hvor brukeren ikke har tilgang til hverken å endre på eller installere ny programvare. De vil utstyres med sikkerhetskort og passord. All oppdatering av programvare vil skje via fjernstyring over nettverket, uttaler Eddie Bleasdale, adm. direktør for Netproject.

Skulle Linux komme seg gjennom sikkerhetstesten kan det føre til at også andre vil vurdere bruk av operativsystemet – en gang i framtida.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse