Annonse


Nokia-telefon til 180.000,-

Det nye selskapet heter Vertu, som er engelsk og betyr noe sånt som hengivenhet til finere kunst og kuriosa.

Klassisk design

Det nye selskapet har som mål å tilby helt unike kommunikasjonsprodukter og mener selv de har skapt en ny kategori mobiltelefoner. Det dreier seg om særdeles eksklusive telefoner designet som kunst, og med en teknologi som overgår alt som tidligere har vært laget.

Telefonene fra Virtue skal være »en moderne klassiker du vil elske å eie», såfremt du har $20 000 å avse.

Det var Nokias sjefsdesigner Frank Nuovo som lanserte ideen om Vertu. Han ville gjøre telefonene til kunstobjekter med personlig preg, og heve telefonenes status.

Annonse
Gull og platina

For å nå dette målet har det vært viktig for Virtu å utvikle et produkt som kan sette standard og vise retningen for den nye filosofien. Telefonen (eller instumentet, som Vertu kaller det) har komponenter som er laget av »verdens mest aktede produsenter». Ellers er det benyttet materialer som safirer, gull og platina i dingsen, som skal ha mer enn 400 mekaniske deler.

For å sikre pålitelig og forbedret ytelse har Vertu samarbeidet med Nokia (det er stygt å le!).

Telefonen som utvikler seg

En annen interessant nyhet er konseptet »Evolutionary Technology», som skal la teknologien i telefonen følge utviklingen. Med andre ord skal telefonen kunne oppgraderes fortløpende slik

Rundt Vertu skal det bygges opp et eksklusivt fordelsprogram der kunder over hele verden skal ha tilgang til ekspertråd 24 timer i døgnet, enten spørsmålene dreier seg om mobiltelefoni, reiseråd eller hvor det er ledige teaterbilleter å oppdrive.

Moderne kunst

For å sette lanseringen i sin rette ramme valgte Vertu å presentere sin nye telefon – unnskyld, sitt nye instrument – under en seanse i Museet for moderne kunst i Paris.

Vertu har ca. 200 ansatte fordelt på hovedkontoret i London og underavdelingene i Paris, New York, Los Angeles, Singapore og Hong Kong.

Instrumentene kommer på markedet før sommeren, men hva de vil komme til å koste er det ikke kommet opplysninger om. Så er den heller ikke ment for kunder som spør om den slags.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse