Annonse


TEST: Wingman Cordless Gamepad

Logitechs nye trådløse gamepad for PC benytter seg av proprietær 2,4Ghz radio-teknologi med en rekkevidde på godt over 6-7 meter. Dette betyr i praksis, såfremt du ikke har din døgnhvile på Slottet, at du kan ligge og slaske trådløst i en hvilken som helst sofa, seng, eller lenestol i samme rom som PC-en mens du spiller. Og det vil vi jo gjerne.

God, om litt klønete

Rent designmessig ligger Cordless GamePad godt i hånden, og er utstyrt med fiffigheter som force feedback og en egen «throttle» skyvespake på baksiden. Men både skulderknappene og de seks actionknappene kan være litt knotete å finne frem til i hektiske øyeblikk, og det kan neppe regnes som en fordel å utstyre enheten med en tommelstyrt og ustyrlig «D-Pad» i stedet for digitale retningsknapper. Heldigvis er responsen i de analoge stikkene intuitiv og god.

Uheldigvis har vi enda til gode å teste en gamepad-kontroller til PC med like genial og velfungerende eleganse som Sonys standard Playstation 2-håndsett. Wingman Cordless Gamepad fra Logitech er i så måte et redelig forsøk, og hadde det ikke vært for at den var trådløse, vill karakteren som ren gamepad neppe vært mer enn middelmådig.

Din PC er ingen Playstation

Her skal det jo vites at, i likhet med joysticks, ratt og andre kontrollere, så begrenses nytteverdien av Cordless GamePad av hvor mange gode spill du eier som faktisk er egnet til å spilles med et slikt apparat. Mange leter nok i dag frustrert etter nye titler å få brukt sitt force feedback-ratt på, og på samme måte er det ikke så enkelt å finne gode spill for gamepad. Førstepersons skytespill, strategi, og simulatorer er i de aller fleste tilfeller best egnet for kombinasjon tastatur/mus (og eventuelt joystick).

Annonse
Det enkle faktum at PC-spill er designet på en helt annen måte enn konsollspill, gjør i tillegg det hele noe upraktisk. Særlig når du som oftest verken kan manøvrere menyer eller utføre andre kritiske operasjoner med gamepad-en, er det som regel uaktuelt å plassere seg så alt for mange meter unna PC-en såfremt du ikke samtidig har et trådløs tastatur i nærheten.

Samtidig finnes det jo også en rekke spill som rett og slett blir bedre med gamepad. Titler som Tony Hawk 2, NHL 2002 eller FIFA 2002 bør jo helst ikke nytes foruten, og muligheten for å sømløst bruke opptil 8 Cordelss GamePad samtidig på en og samme USB-mottaker gjør dette til en fulltreffer på actionfylte spill- og pizzasammenkomster. Og når fire spillere er operative samtidig, er det ikke vanskelig å forestille seg gevinsten i å slippe virvaret av ledninger.

Batterilevetiden er garantert å være minst 50 timer med force feedback («rumble») aktivert, og over 70 timer uten. Bare be om at du ikke går tom midt i innlegget som kan avgjøre tidenes fotballfinale…

Kommer til konsoll

Playstation 2-eiere skal vite at Logitech nå venter på godkjenning fra Sony for å få gjort konsollversjonen av Cordless GamePad til offisiell PS2-kontroller. Etter det ITavisen.no erfarer, vil den trådløse kontrolleren bli lansert for Playstation 2 i løpet av våren.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse