Nokia 7650

Annonse


MMS kommer til våren

Nokia 7650Situasjonen er ikke ukjent verken når det gjelder UMTS, eller Edge. Terminalene mangler. NetCom tester MMS for hele Telia-konsernet.

– Vi har fått beskjed om at Nokia kommer med sin MMS-mobil – Nokia 7650 – i slutten av andre kvartal. En naturlig lansering av våre MMS-tjenester vil være i samme periode, men vi vil se an situasjonen når det gjelder terminaler, sier informasjonskonsulent Bjørnar Storeheier i NetCom til Telecom.no.

Utvikling

– MMS er et godt eksempel på at verden ikke har stoppet opp i påvente av UMTS. – Det er en stadig utvikling av nye tjenester, og hvilke bokstavforkortelser som brukes det spiller liten rolle, sier Telenor Mobiles informasjonssjef Sigurd Sandvin.

– Det som er viktig er hva systemene og telefonene kan gjøre, og jeg synes videreutviklingen av SMS er et godt eksempel på dette.

Annonse
Flittige SMS-brukere

Operatørene håper på god mottakelse av den nye teknologien.

– Det blir spennende å se hvordan MMS blir tatt i mot av kundene. SMS er godt innarbeidet, samtidig er det bedre formidling å kunne vise hvoredan tingene ser ut. Men for at tjenesten skal bli populær er det viktig at det ikke blir for vanskelig å bruke, sier Storeheier.

Norge omtales som det landet som kanskje har verdens mest flittige SMS-brukere. Det fører naturligvis til at operatørene ser på den nye teknologien med velvilje. I gjennomsnitt sender hver NetCom-kunde halvannen tekstmelding hver dag, og Telenors mobilbrukere ligger på samme nivå.

Innhold

– Vi har testet ut MMS i systemet vårt og vet at det fungerer. Det er mye mer innholdsrikt enn dagens SMS, med muligheter til å legge bilder oppå hverandre, vanlige stillbilder pluss tekst og lyd, sier Sandvin. Telenor har tidligere varslet at de vil lansere MMS i løpet av våren.

Forbereder introduksjonen

Nokia og Ericsson har testet MMS i samarbeide for å sikre at systemet fungerer smertefritt ved oppstart.

MMS gjør det mulig å sende formatert tekst, grafikk, fotografi og lyd- og bildeklipp. Innholdet kan for eksempel lastes ned fra WAP-sider på Internett, andre MMS-telefoner, eller fra innebygde verktøy, som for eksempel et kamera.

MMS-beskjeder kan sendes til andre MMS-telefoner, eller til en vanlig epost-adresse. Etter hvert som både håndholdte og lomme-PC’er kobles til nett eller brukes som mobiltelefon, så kommer mulighetene til å bruke MMS også på disse.

De fleste standardformat blir støttet. Når det gjelder bilder, så støttes formatene Gif og Jpg. Videoformatet Mpeg 4 støttes, det samme gjør lydformatene MP3 og Midi. MMS er avhengig av høy overføringshastighet, som for eksempel GPRS, eller kommende 3G-teknologi.

(telecom.no)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse