Bill Gates NYeste

Annonse


Gates sender 7.000 på kurs

Bill Gates NYesteI en e-post, sendt ut til sine 47.000 medarbeidere denne uka, vil Bill Gates (bildet) slå et slag for sikkerheten. Etter grove hull i Windows XP, som til og med fikk FBI til å åpne øynene, oppfordringer om ikke å benytte seg av Microsofts Web-server software, og en lang rekke virus, begynner Microsoft-sjefen å skjønne at brukervennlighet ikke er alt her på jord.

Allerede i august i fjor ble det opprettet et team bestående utelukkende av sikkerhetseksperter. Teamet, ved navn «Microsofts Trusting Computing,» skulle overvære samtlige utviklings-møter.

Ville ikke ha sikkerhet

– Teamet skulle forsøke å forandre måten programmene ble utviklet. Meningen var at de skulle sørge for at sikkerhet fikk nok respekt. De har vært til stede, men ikke blitt møtt med annet enn motstand, uttaler sikkerhetsekspert Russ Cooper ved TruSecure Corp.

Cooper mener e-posten hovedsaklig er rettet mot dette teamets arbeid – eller mangel på sådan.

Annonse
Gates vil nå sende samtlige av sine 7.000 systemprogrammerere på kurs, og samtidig stanse arbeidet med utvikling av ny systemvare i hele februar.

Mange analytikere og sikkerhetskonsulenter ser svært positivt på initiativet fra Microsoft, og mener det ikke kommer et sekund for tidlig.

Sikkerhet rundt ny programvare

– Microsoft trenger også å sette sammen en gruppe som jobber utelukkende med å lete etter hull i programvaren, før den slippes, uttaler Richard Smith, en uavhengig sikkerhetskonsulent.

Nytt team, eller ikke, Microsoft må nok jobbe en stund for å gjenvinne troverdighet hos mange privatbrukere og sikkerhetseksperter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse