Grand Theft Auto 3 ill 2

Annonse


Politianmelder GTA3

Grand Theft Auto 3 ill 2Det er trolig første gang i historien at et dataspill blir anmeldt til politiet. Kanskje den rabiate, virtuelle biltjuven som slår i hjel sine hjelpeløse ofre nå snart kommer bak lås og slå?

Grand Theft Auto 3 er i dag den bestselgende Playstation 2-tittelen i Norge.

– Vår juridiske avdeling har vurdert spillet nøye, og funnet at det klart strider mot straffelovns bestemmelser mot utilbørlig bruk av grove voldsskildringer i film, video, eller lignende, sier avdelingsdirektør Tom Bolstad i Forbrukerrådet til Dagbladet.

Anmeldelsen rettes mot spillimportøren KE Media, og synes å være et direkte resultat av at barne- og familieminister Laila Dåvøy satte sine krefter i bevegelse for å finne en lovhjemmel til å kunne gjøre dataspillet Grand Theft Auto 3 forbudt.

Annonse
Barneombudet enig

Nå anmelder Forbrukerrådet og Barneombudet spillet, og får støtte fra fungerende barneombud Knut Haanes, melder Dagbladet.

– Spillet passer ikke engang for voksne, og dersom spillet ikke er ulovlig, må regelverket endres, sier Haanes.

-Ikke verre enn andre spill

KE Media erkjenner at spillet inneholder en god del vold, men ikke at GTA3 skal være noe verre enn andre produkter på markedet.

– Du har mulighet til å utøve vold mot uskyldige mennesker, men spillet oppfordrer på ingen måte til det. Du får ingen poeng for umotivert vold, og akkurat som i det virkelige samfunn kommer politiet og arresterer deg hvis du begynner å gå løs på sivile på gaten, sier Carsten Ebbrecht , nordisk salgsdirektør i KE MEdia til ITavisen.no

(Se forøvrig ITavisen.nos «anmeldelse» av GTA3)

Nytt spill anmeldes samtidig

State of Emergency, det neste «voldsspillet» som KE Media har planlagt å lansere i Norge i februar, rammes også av anmedelsen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse