Rio Riot

Annonse


Romslig iPod-utfordrer

Rio RiotRio Riot Jukebox heter den, og som navnet tilsier håper Rio på at spilleren skal skape unntakstilstander – og kaos i butikkene. Med en såpass velutstyrt og lekker jukebox trenger ikke drømmene ligge altfor langt fra sannheten.

SonicBlue har denne gangen brukt lang tid. Men det kan vel hende vi klarer å tilgi.

En 20GB harddisk, innebygget FM-radio og en ekstra stor LCD skjerm, er blant finessene som skal lokke oss. Den skal ifølge produsenten holde ut i 10 timer av gangen, og det med lithium batterier – noe som etterhvert har blitt en standard.

Riot møter iPod

Det er fristende å sammenlikne Riot med Apples iPod. Den har til sammenlikning «bare» 5GB lagringsplass, og har fra midten av november likevel solgt i over 125.000 eksemplarer. Dette til tross for at den i utgangspunktet kun støtter Macintosh.

Annonse
Riot leveres med 16MB antistøt minne. Dette er bare halvparten av de 32MB-ene iPod kan by på. Den har skuffene nok heller ikke FireWire. Overføringen av 20GB musikk via USB kan vise seg å bli en ganske så tidkrevende affære.

Vekt?

Foreløpig har visst SonicBlue glemt å opplyse om hva den nye spilleren vil veie, men ved å kikke på bildene kan vi vel med temmelig stor sikkerhet si at den ikke vil bli mye lettere enn iPod.

Riot sendes ut fra slutten av februar, og koster i underkant av 4.000 kroner. Dette er litt mindre enn Apples iPod som koster 4.500 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse