Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Romslig iPod-utfordrer

Den nye MP3-spilleren Rio kommer sent, men godt. Jukeboxen er ingen lilleputt verken når det gjelder design, finesser eller lagringsplass.

Rio Riot
Rio Riot Jukebox heter den, og som navnet tilsier håper Rio på at spilleren skal skape unntakstilstander – og kaos i butikkene. Med en såpass velutstyrt og lekker jukebox trenger ikke drømmene ligge altfor langt fra sannheten.

SonicBlue har denne gangen brukt lang tid. Men det kan vel hende vi klarer å tilgi.

En 20GB harddisk, innebygget FM-radio og en ekstra stor LCD skjerm, er blant finessene som skal lokke oss. Den skal ifølge produsenten holde ut i 10 timer av gangen, og det med lithium batterier – noe som etterhvert har blitt en standard.

Riot møter iPod

Det er fristende å sammenlikne Riot med Apples iPod. Den har til sammenlikning «bare» 5GB lagringsplass, og har fra midten av november likevel solgt i over 125.000 eksemplarer. Dette til tross for at den i utgangspunktet kun støtter Macintosh.

Riot leveres med 16MB antistøt minne. Dette er bare halvparten av de 32MB-ene iPod kan by på. Den har skuffene nok heller ikke FireWire. Overføringen av 20GB musikk via USB kan vise seg å bli en ganske så tidkrevende affære.

Vekt?

Foreløpig har visst SonicBlue glemt å opplyse om hva den nye spilleren vil veie, men ved å kikke på bildene kan vi vel med temmelig stor sikkerhet si at den ikke vil bli mye lettere enn iPod.

Riot sendes ut fra slutten av februar, og koster i underkant av 4.000 kroner. Dette er litt mindre enn Apples iPod som koster 4.500 kroner.