Gamefederation GFX Battle

Annonse


Spill på PC, mobil og PDA – samtidig

Gamefederation GFX BattleSvenske Gamefederation er foreløpig et ukjent firma, men forblir det neppe lenge. I det stille har de utviklet et system for spilltjenester mellom ulike klienter – både PC-er, bærbare PC-er og telefoner. Dette melder DagensIT.

– Det har kostet oss rundt ti millioner kroner å utvikle den tekniske plattformen, ved navn GFX. Pengene har vi fått inn fra venner og bekjente, uttaler Thomas Lindgren ved Gamefederation.

Javabasert program

GFX er et javabasert program som gjør at flere personer kan spille ulike spill mot hverandre – uavhengig om de er oppkoblet via mobiltelefon, bærbar maskin eller maskinen på skrivebordet. Spillene er av ulik kvalitet for de forskjellige plattformene, men de kommuniserer via GFX.

Eksempelvis vil et spill som har farger og god grafikk på den stasjonære PC-en, ha gråtoner på mobiltelefonen. Kommunikasjonen skal likevel gå smertefritt mellom de to.

Annonse
– Brukerne utvikler egne spill

– I dag finnes det bare noen få spill, men GFX har støtte for flere tusen. Tanken er at brukerne skal utvikle de nye spillene, uttaler Lindgren.

Hvilke servere GFX skal kjøres fra, eller hva spillingen skal koste, er foreløpig usikkert.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse