Virusmonster

Annonse


Virus – nå også i Shockwave

VirusmonsterViruset, ved navn SWF/LFM-926, smitter datamaskinen din hvis du spiller av en infisert Flash-fil. Dette er et svært vanlig format som benyttes til spesialeffekter og animasjoner på nettsteder. Viruset vil kun smitte ved avspilling, så det holder ikke å bare besøke nettstedet, melder The Register.

– Vi har ennå ikke fått noen rapporter om at viruset er i omløp, men dette er et klart signal om at forfattere av virus stadig leter etter nye metoder for å spre smitte, uttaler Graham Cluley ved Sophos Anti-Virus – firmaet som først oppdaget det nye viruset.

SWF/LFM-926 infiserer kun andre Shockwave-filer, men teknikken kan benyttes til å forfatte et virus som gjør vesentlig større skade.

Da kan du være smittet..

Når en infisert fil kjøres vil beskjeden “Loading.Flash.Movie…” dukke opp på skjermen. I dette øyeblikk er samtlige Shockwave-filer, som befinner seg i samme mappe, infisert.

Annonse
Sophos Anti-Virus har allerede utarbeidet en «motgift,» men de oppfordrer likevel vedlikeholdere av nettsteder til å være spesielt på utkikk.

Viruset ble oppdaget fordi forfatteren sendte en kopi til Sophos.

Ytterligere informasjon om viruset finner du her.

Produsenten av Shockwave, Macromedia, har lagt ut en plasterlapp.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse