Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Virusmonster

Virus – nå også i Shockwave

Vær på vakt neste gang du et nettsted starter Shockwave. Maskinen din kan bli infisert.

Virusmonster
Viruset, ved navn SWF/LFM-926, smitter datamaskinen din hvis du spiller av en infisert Flash-fil. Dette er et svært vanlig format som benyttes til spesialeffekter og animasjoner på nettsteder. Viruset vil kun smitte ved avspilling, så det holder ikke å bare besøke nettstedet, melder The Register.

– Vi har ennå ikke fått noen rapporter om at viruset er i omløp, men dette er et klart signal om at forfattere av virus stadig leter etter nye metoder for å spre smitte, uttaler Graham Cluley ved Sophos Anti-Virus – firmaet som først oppdaget det nye viruset.

SWF/LFM-926 infiserer kun andre Shockwave-filer, men teknikken kan benyttes til å forfatte et virus som gjør vesentlig større skade.

Da kan du være smittet..

Når en infisert fil kjøres vil beskjeden «Loading.Flash.Movie…» dukke opp på skjermen. I dette øyeblikk er samtlige Shockwave-filer, som befinner seg i samme mappe, infisert.

Sophos Anti-Virus har allerede utarbeidet en «motgift,» men de oppfordrer likevel vedlikeholdere av nettsteder til å være spesielt på utkikk.

Viruset ble oppdaget fordi forfatteren sendte en kopi til Sophos.

Ytterligere informasjon om viruset finner du her.

Produsenten av Shockwave, Macromedia, har lagt ut en plasterlapp.