Ny iMac

Annonse


Neppe billigsalg på gamle iMacer

Ny iMacOslos største Apple-forhandler OfficeLine opplyser til ITavisen.no at laggrene av gamle iMacer er bekjedne. Prisene på de gamle modellene vil muligens falle i en kort periode, men noe stortstilt billigsalg blir det ikke snakk om.

Budsjettmodeller fortsetter

Hos Apple Norge sentralt får vi opplyst at toppmodellen i den gamle serien vil forsvinne helt. Derimot vil den billigste og nest billigste modellen vil fortsatt bli solgt, parallelt med de nye modellene som kommer i løpet av bfebruar og mars.

– De billigste modellen med 500 Mhhz-prossor og CD-ROM vil ligge på 9990, og 600 Mhz-modellen vil ligge på 11490. Mens 700 Mhz-modellen vil forsvinne helt, sier salgssjef Øystein Skaudal.

Stanser produksjon

Apple staner nå produksjonen av alle de gamle modellene med CRT-skjerm. Det betyr at også de to billigste, gamle modellene trolig vil forsvinne om kort tid.

Annonse
Det er usikkert om kunder som har bestilt en gammel modell og fortsatt venter på den vil få tilbud om å kjøpe en ny i stedet.

– Dette er forhandlernes sak, ikke vår. Men jeg vil tro at alle som bestilte før jul nå har fått varene sine, sier Skaudal.

Samleobjekter?

Tradisjonelt er bruktprisene på alle Mac-modeller langt høyere enn for tilsvarende gamle PC’er. Det gjelder spesielt Cube-modellen, som jo ble trukket tilbake etter relativt kort tid på marekdet. Den har blitt et kultobjekt som går for ren overpris til samlere.

Den gamle iMacen ble produsert i et m yue større antall, så det er mindre trolig at denne vil ha en tilsvarende verdi på bruktmarkedet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse