Windows XP

Annonse


XP med store knapper

Windows XPMicrosoft skal nå forsøke seg på det blant annet Compaq og Dell tidligere ikke har klart å selge noe av – en forvandling av PC-en til underholdningsmaskin. Microsoft-sjefen Bill Gates presenterte i natt norsk tid pilotprosjektet «Freestyle» under sin hovedtale til Consumer Electronics Show (CES), som åpner offisielt i dag. Dette melder ZDNet News.

Freestyle er kort fortalt et nytt Windows XP-utseende som gjør utnyttelsen av multimedia funksjonene vesentlig enklere. Nyheten kommer i tillegg til «Mira», den nye surfebrett/fjernkontroll-plattformen som lekket ut på forhånd.

XP uten skrivebord

Med Freestyle er skrivebordet erstattet med en serie store knapper. Disse er synlige på skjermen selv fra den andre enden av rommet, og gir lett tilgang til avspilling av film og musikk, digitale bilder, opptak av tv-programmer og avspilling av DVD-filmer.

Prosjektet, som er utviklet med tanke på vanlige hjemmebrukere, er et forsøk på å minske gapet mellom forbrukerelektronikken og PC-en.

Annonse
Foreløpig er ingen dato satt for lansering, men hos Hewlett-Packard, NEC og Samsung skal det allerede foreligge planer om å utvikle løsninger som utnytter Freestyle-formatet.

Skeptiske analytikere

Microsoft satser alt å å komme inn på det lukrative hjemmeelektronikkmarekdet. De kan verken lage DVD-spillere eller TV-apparater, men de biter seg fast for å få lov til å levere programvare til nye hjemmeunjderholdningsprodukter. Hittil har de møtt betydelig hardere konkurranse her enn på det rene PC-markedet. Og ikke alle analytikere lar seg imponere av store ord fra styreformann og programvarearkitekt Gates.

– PC-er er fortsatt vanskelige å bruke, og ofte ikke så stabile som det meste av forbrukerelektronikken. Selv om du har et vell av fjernkontroller, fungerer ting stort sett. Hvis Windows XP gjør bruken mer komplisert, eller gir deg trøbbel, er forsøket dødt, uttaler Roger Kay, analytiker ved IDC.

Microsoft på sin side har stor tro på Windows XP som plattform. Med et mer stabilt operativsystem mener de at de har hva de trenger for å sette igang prosjekter som Freestyle.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse