Låst cd

Annonse


– Tukling må bli lov

Låst cdKongressmedlem Rick Boucher opplyste mandag om at han vil foreslå å endre paragrafen i Digital Milennium Comyright Act (DMCA) kallt «anti-circumvention.» Denne ble vedtatt i 1998 med den intensjon å forhindre tukling med forskjellige kopibeskyttelser.

Paragrafen har det siste året blitt kraftig kritisert av folk som mener den fornærmer brukernes rettigheter til å ta kopier av produkter til privat bruk.

Bare privat bruk

Boucher fortalte en forsamling bestående av musikere, advokater og representanter fra musikkindustrien, at hans lovforslag vil tillate brukere å gå rundt beskyttelser for å ta kopier til privat bruk. Forsøk på spredning av illegale kopier vil derimot fortsatt begrenses av DMCA.

– Jeg er veldig opptatt av DMCA fordi det blir tatt et økende antall urettferdige avgjørelser som en følge av loven, uttaler Boucher til ZDNet.

Annonse
Boucher reagerer også på at Vivendi Universal snart vil lansere sin nyeste løsning for kopisikring av CD-er, som vil gjøre dem umulige å spille av på PC-en – og også enkelte stereoanlegg.

– CD-cracking bør godtas

– Kundene bør kunne få benytte seg av dataprogrammer for å oppheve kopisperren, uttaler Boucher.

Han reagerer sterkt på at kunden ved å legge innholdet fra CD-en over på PC-en, for privat bruk, faktisk gjør seg til forbryter.

Boucher vet foreløpig ikke når han vil fremme lovforslaget, men han antyder at han nok først vil trenge noe mer støtte. Likevel er han svært positiv.

«Forbedret» Pressplay

Skulle lovendringen komme vil både MusicNet og Pressplay, som selger digital musikk over Internett, måtte oppheve mange av de eksisterende restriksjonene for bruk av musikken.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse