iMac anno 2002

Annonse


Verdens snodigste PC

iMac anno 2002En entusiastisk Steve Jobs holdt i går kveld norsk tid på i nesten to timer da han presenterte de nye Apple-produktene under Macworld Expo-messen i San Francisco. I forkant gikk spekulasjonene i retning av både en ny Power Mac-serie med G5-prosessor, og en ny PDA. Disse lar stadig vente på seg.

Fra 15 000 til 21 000 kroner

Den vi alle ventet på var nye iMac – og den kom. Maskinen med det originale designet vil leveres i tre varianter.

De nye iMac-serien har et nyskapende design.

Den kraftigste, leveringsklar i Norge i midten av februar, vil leveres med en 800 MHz G4-prosessor, 256 MB minne, 60 GB harddisk og Superdrive. Med mulighet for brenning av både DVD og CD, samt et temmelig unikt design, vil svorne Mac-tilhengere trolig mene at den er vel verdt de 21 000 kronene Apple vil ha for toppmodellen.

De andre variantene vil begge ha 700 MHz prosessorer – og henholdsvis 128 og 256 MB minne. Den rimeligste har CD-RW, den nest dyreste har DVD/CD-RW. Prisene her vil være 15 500 kroner for den billigste, og 17 500 kroner for iMac-en i «midten.» De to dyreste vil være i Norge i begynneslen av mars, den billigste mot slutten av mars.

Annonse
Uten enorme spesifikasjoner å vise til er den nye iMac-serien likevel interessant. Den 15» skjermen kan vris og vendes på i alle retninger, og designet gjør den til en maskin som mødre vil være glade for å ha i stua. Alle tre varianter leveres med nVidia GeForce2 MX grafikkort med 32 MB minne.

– Dette tror jeg vil bli den offisielle døden til CRT-skjermen, sa Steve Jobs i sin presentasjon av iMac-serien.

Tidkrevende design

– Vi har jobbet med designet i to år, men jeg er overbevist om at dere vil synes det var verdt ventetiden, ivret Jobs.

Den nye iBook-serien kom litt i skyggen.

Litt i skyggen av iMac kom den nye iBook-serien. Med G3-prosessorer på 500 og 600 MHz, fra 15 til 20 GB harddisk og valgfrie 128 eller 256 MB minne, starter prisene på ca 12.000 kroner. I tillegg har maskinen fått 14 tommers skjerm.

iPhoto lansert i dag

Jobs brukte lang tid på å demonstrere sitt siste program – iPhoto. Redigeringsprogrammet for stillbilder gjør det lett for eiere av digitale kameraer å overføre og systematisere bildene sine.

I tillegg til funksjoner vi bør kunne vente oss av et redigeringsprogram, har Apple lagt til en fiffig detalj hvor man kan bestille bildene sine i bokform – fullstendig intergrert i iPhoto. Bøkene koster i USA litt i underkant av 300 kroner, og skal leveres i postkassa innen en uke etter bestilling.

Mye ny software

Apple lovte mye ny software til Mac OS X 10 i år. Flere spilltitler vil lanseres første halvdel av året, og Adobe lover samtlige av sine programmer tilgjengelige for Macintosh i løpet av året.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse