M2M

Annonse


Ny M2M-CD på nettet

M2MLørenskog-jentenes nye album «The Big Room» ble gjort tilgjengelig på Internett, i førsteklasses kvalitet, allerede 3.desember. Synderen er MP3-gruppa RABiD NeUROSiS (RNS).

Plateselskapet frykter ikke tap

– Jeg tror nedlasting av MP3 ofte fungerer mer som en smaksprøve enn som erstatning for platekjøp. Men det er klart at det er en tankevekker at norske fans kan få tak i hele albumet så tidlig, uttaler Fred Engh, marketing manager for Warner Music Norge til ITavisen.no.

Her hjemme vil ikke albumet nå butikkhyllene før i april, men det ble allerede lansert ved juletider i asia. Det er dette som har gjort det mulig for et medlem av RNS å spre albumet så tidlig.

– Vi bestemmer ikke når albumet skal lanseres i Norge. Grunnen til at albumet lar vente på seg her til lands har å gjøre med tilgjengeligheten til artistene ved lansering, uttaler Engh.

Annonse
MP3-gruppen, med et titalls medlemmer verden over, har spesialisert seg på å legge ut album som MP3 før de når butikken. I en tekstfil som følger M2M albumet konstateres følgende:

Utbredt MP3-gruppe

«Med mer enn 6000 releaser per år er RNS absolutt den største, lengst levende og mest suksessrike MP3-gruppen av alle. De beste bidragsyterne, ftp-sidene og sprederne av musikken, bidrar til å gjøre RNS urokkelig når det gjelder både kvalitet og kvantitet.»

MP3-versjonen er av så god kvalitet at det skal gode ører til for å høre forskjell på denne og originalen.

Etter det ITavisen.no kjenner til ligger albumet ennå ikke åpenlyst ute på noe nettsted. Det utveksles derimot i det skjulte via større ftp-servere og på IRC (Internet Relay Chat).

ITavisen.no gjorde diverse forsøk på spore opp det ansvarlige medlemmet av RNS i går kveld, men uten suksess. Miljøet er fortsatt svært lukket etter tidligere fremstøt fra FBI, politi og andre.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse