America Online (AOL)

Annonse


Messenger-hull oppdaget

America Online (AOL)Gruppen «w00w00», bestående av over 30 frivillige programmerere fra ni land, oppdaget problemet for flere uker siden. De ventet til etter julehelgen med å opplyse AOL om problemet, men fikk ingen respons via e-post. Kort tid etter la de ut informasjonen hos diverse nyhetsgrupper.

Likner XP

Hullet likner på det som nylig ble oppdaget i Windows XP. Ved å sende store mengder data til offerets Instant Messenger, vil hackeren kunne ta full kontroll over PC-en. Angrepet vil verken kunne forhindres eller spores, i følge gruppen.

– Du kan gjøre det meste. Enten slette filer eller ta over maskinen, uttaler Matt Conover, grunnlegger av «w00w00».

AOL har lovt å fikse problemet uten at brukerne må laste ned noe plaster.

Annonse
– Vi har lokalisert problemet og utarbeidet en løsning som vil være fungerende en av de nærmeste to dagene, sier talsmann for AOL, Andrew Weinstein, til AP.

Slik beskytter du deg

Conover anbefaler brukere av Instant Messenger om å begrense tillatte innkommende meldinger til bare å gjelde dem i vennelisten – inntil hullet er fikset.

Hullet finnes kun i Windows-versjoner av programvaren. Dette fordi de aktuelle funksjonene som problemet gjelder, ikke støttes i Instant Messenger for andre plattformer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse