Hopp til navigasjon Hopp til innhold
mp3virus

Fildeling sprer virus

To kjente fildelingsprogrammer rapper passordene dine og sender dem ut på nettet. Symantec slår nå full virusalarm.

mp3virus
Symantec, firmaet som jobber med virus-bekjempelse, oppdaget nylig noen ukjente sider ved Grokster og Limewire. Programmene er utstyrt med spionasje-funksjoner som, uten at du merker det, stjeler personlig informasjon og passord fra PC-en din og sender det til en bestemt adresse.

Reklameringsprogramvaren, «Clicktilluwin», som følger med de to klientene, inneholder en fil ved navn «W32.DIDer» – og det er denne Symantec definerer som en trojaner.

Installerer seg selv

Trojaneren installeres automatisk, uavhengig om du velger å installere med reklame eller ikke. Ekspertene oppfordrer derfor alle til å gjennomsøke systemet for virus etter at programvaren er installert.

Liknende problemer skal ha blitt rapportert inn i forbindelse med FastTracks Kazaa Media Desktop, men dette er ennå ikke bekreftet.

Produsentene bak de to utvekslingsprogrammene legger seg nå langflate.

Rens systemet ditt!

En talsmann for Limewire har lovt en «ren» versjon innen førstkommende tirsdag, og Grokster har gjort tilgjengelig et lite program som fjerner trojaneren fra systemet. Dette kan du laste ned her.

– Vi har ingen tilgang til koden til denne delen av programmet, og vi stoler derfor på hva annonsørene sier programmet gjør, heter det på Groksters nettsted.