Ogg Vorbis fisk

Annonse


Ogg Vorbis blir bedre

Ogg Vorbis fiskDe som har fulgt godt med i det siste, har kanskje sett det noe bisarre merkenavnet Ogg Vorbis på diverse programvareprodukter i det siste, for eksempel i dataspill som Rock Manager.

Ogg Vorbis er et alternativt format for lydkomprimering, som skryter av å høres bedre ut, og generelt sett være overlegen MP3 på alle tenkelige måter. Et annet salgsargument er pris – det er nemlig lisensbetingelser knyttet til bruken av MP3-formatet, mens Ogg Vorbis er fullstendig gratis.

Nytt i denne versjonen av formatet skal blant annet være forbedret bitrate-fleksibilitet og enda bedre lydkvalitet. Etter planen skal ytterligere finpussing skje gjennom RC4, før versjon 1.0 blir lansert.

Ogg Vorbis RC3 og plug-ins for populære avspillingsprogrammer som WinAmp og Windows Media Player finner du på www.vorbis.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse