Musikk på nettet (MP3)

Annonse


Norge må vente på musikken

Musikk på nettet (MP3)Selv om de store plateselskapene og aktører som Microsoft, Real Networks og AOL har lansert sine nedlastingstjenester, må vi på våre breddegrader fremdeles finne musikken på den tradisjonelle, semi-legale måten.

Abonnement på musikk

Pressplay, en tjeneste som tilbys gjennom MSN, Yahoo! og Roxio (selskapet bak Easy CD Creator), gir brukerne tilbud om både streaming og nedlasting av låter i Windows Media-format, og mulighet for å brenne opptil 20 sanger ut på CD-R, avhengig av hvilken abonnementsform du velger.

Det billigste tilbudet koster $9.95 i måneden, og gir deg – hadde du bodd i USA – tilgang til 300 strømmer og 30 nedlastinger fra plateselskaper som Sony og Universal. Deretter følger tre dyrere abonnementsformer, hvorav den dyreste på $24.95 gir deg 1000 strømmer, 100 nedlastinger, og 20 utbrenninger på CD hver måned.

MusicNet, et initiativ fra RealNetworks, EMI og BMG, stiller med et lignende tilbyd, men tillater ikke brenning av låter eller overføring til eksterne enheter og lommespillere.

Annonse
Ingen planer for Norge

Verken MusicNet eller Pressplay tilbys i dag til kunder utenfor USA, og Microsoft kan fortelle at det ikke foreligger noen planer om lansering i Norge på nåværende tidspunkt.

– Det er flere årsaker til at man ikke lanserer en slik tjeneste worldwide. Blant annet varierer lovverket fra land til land, og størrelser på markeder og bemanningsproblemer spiller også inn, sier Torstein Harildstad i MSN Norge til ITavisen.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse