Electrofuel (batteri)

Annonse


Mobiltelefoner får drivstofftank

Electrofuel (batteri)Tradisjonelle brenselceller skaffer strøm gjennom en reaksjon mellom hydrogen og oksygen. De nye cellene omdanner metanol til elektrisitet og skal bidra til at de små elektroniske duppedingsene får bedre batterikapasitet, samtidig som de kan gjøres lettere.

Lang levetid

Alkobatteriene trenger ikke ladning, men må i stedet tankes opp. NEC, som er blant de mange som jobber med denne teknologien, sier de nye batteriene vil føre til at en mobiltelefon skal kunne brukes i en måned mellom hver tanking, mens bærbare PC’er skal kunne holdes i gang hele dagen.

Strømkrevende 3G

Det er særlig de nye 3G-telefonene som presser frem ny batteriteknologi. Disse telefonen skal kunne overføre større datamengder, og krever mer energi en dagens telefoner. Ikke bare krever telefonen mer strøm, men med nye tjenester vil telefonen bli benyttet langt oftere.

Japans NTT DoCoMo lanserte 3G i oktober, men telefonenes nåværende batterier holder ikke til mer enn drøyt halvannen times samtale, eller 70 minutter videokonferanse.

Refill

De nye batteriene vil være på markedet i løpet av 3-4 år, og kostnadene ved å produsere slike batterier vil bli omtrent de samme som ved produksjon av LiIon-batterier. Batteriene kan tankes opp på samme måte som man i dag etterfyller gass-lightere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse