e-handel (illustrasjon)

Annonse


Kvinner handler på nett

e-handel (illustrasjon)Undersøkelsen er gjennomført i USA, og sier følgelig ikke noe om hvordan forholdene er her på hjemmemarkedet. Like vel viser den hvor alminnelig Internett er i ferd med å bli. Mens nettet tidligere var for «vellykkede unge menn» er det nå i ferd med å bli allemannseie.

Kvinnen er sjef

At kvinnene skulle passere menn var ikke uventet, ettersom det i de fleste familier er kvinnen som har siste ordet når husholdningspengene skal brukes.

Undersøkelsen viser ellers at 29 millioner amerikanere handlet gaver på nettet i årets julesesong. En tredel av gavene ble kjøpt via PC’en på jobben, og hver fjerde internettbruker handlet på nett (mot hver 5. i 2000). 58% av netthandlerne var kvinner.

Rike handler oftest

Ikke overraskende handler familier med høye inntekter langt oftere på Internett enn familier med lave inntekter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse