Telenor ADSL

Annonse


25.000 har ADSL

Telenor ADSLIfølge en pressemelding fra konsernet har Telenor Plus levert ADSL til kunder i alle landets fylker, og ved årsskiftet har halvparten av alle telefonikundene tilgang til ADSL.

Imponerende?

Tallet på 14.000 siden september kan se imponerende ut, og er det i forhold til det totale antallet bredbåndkunder blant husstandene i Norge. Likevel er 25.000 bredbåndkunder et ganske langt stykke fra de spådommene som hersket for et års tid siden. Da regnet mange med at Telenor alene ville passere 50-60.000 bredbåndkunder i løpet av 2001.

Totalt er det sannsynligvis rundt 60.000 bredbåndkunder i Norge for tiden, de fleste av dem med bredbånd internett via kabeltv-tilknytningen.

Halvparten kan få

ADSL står for Asymmetrisk Digital Sluttbruker Linje, og er et bredbåndsabonnement på eksisterende telefonlinje, som leveres i hastigheter opptil 1 Mbit/s.

Annonse
I løpet av det ene året som har gått siden Telenor lanserte ADSL i massemarkedet, er det gjennomført et storstilt utbyggingsprogram i hele landet. I snitt har én sentral blitt klargjort hver dag, og Telenor tilbyr nå ADSL i over hundre av landets kommuner. Ved årsskiftet kan halvparten av alle Telenors telefonikunder få ADSL. Telenor ligger med dette foran utbyggingsplanen.

Tenåringer først ute

I høst lanserte Telenor Plus også en Gjør-det-selv løsning som mange av kundene etterspør. Samtidig er det en kontinuerlig utvikling på innholdssiden som gjør at stadig flere kunder ønsker seg raskere Internett basert på denne teknologien.

“De aller første ADSL-kundene var stort sett yngre storbrukere av Internett. I løpet av høsten har vi sett en endring i kundesammensetningen. Stadig flere familier med tenåringsbarn ønsker seg nå ADSL. Raskere Internett er fremdeles den viktigste fordelen med ADSL, men nye innholdstjenester med underholdningsverdi betyr mye for disse familiene,” sier adm.dir. i Telenor Plus, Telefoni & Internett, Knut Haakon Nilsen.

Andre teknologier kommer

Telenor Plus leverer også andre bredbåndstilbud til privatmarkedet. Telenor Avidi tilbyr høyhastighets Internett til sine kunder via kabel-TV. I tillegg tester konsernet ut en rekke nye bredbåndsløsninger,- både via den eksisternde telefonlinjen, tv-kabelen, radiolinje og satellitt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse