Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Verdens styggeste mobiltelefon?

Sveitsiske Telepong er et relativt ukjent selskap. Det akter de å gjøre noe med, gjennom lanseringen av en oppsiktsvekkende telefon for ungdomsmarkedet.

Telepong ny
Den utradisjonelle telefonen er myntet på teknologikåte brukere som bare må være først med det siste. Derfor er telefonen først og fremst utviklet for å kunne ta seg av oppgaver som ikke har med tradisjonell telefoni (tale) å gjøre.

Høy spillfaktor

Det betyr at telefonen har egenskaper som skal gjøre den i stand til å fikse fotomeldinger, interaktive javaspill, musikkmeldinger og EMS.

Det er Flextronics som skal produsere telefonen. Det er ikke overraskende, ettersom Flextronics snart produserer alt som finnes av mobiltelefoner, uavhengig av hvilket merke som måtte stå på dem.

– Våre telefoner er ikke ment å konkurrere direkte mot eksisterende telefoner. Det dreier seg mer om spill- og meldingsterminaler og er rettet mot nye 2,5G- og 3G-tjenester, sier direktør i Telepong, Christoph Atzwanger.

Linux

Telefonen har ellers et Linuxbasert operativsystem, GPRS, skjerm med mulighet for å vise mer enn 65.000 farger. Dessuten har den WAP 1.2.1, polyfoniske ringetoner, tidsplanlegger og en proprietær programvare for komponering av ringetoner. Det finnes med andre ord ingen revolusjonerende teknologi i denne telefonen.

Boomrang

Dermed er det først og fremst designet som får denne telefonen til å skille seg fra de øvrige terminalene som er annonsert i dette segmentet. Telefonen er faktisk formet slik at om du kaster den på riktig måte, så kommer den i retur – tror vi i alle fall.

Bananen lanseres i Europa neste år, og prisen er antydet til et sted under 350 Euro , (omlag 2.800 kroner).

Stikkord: Mobil