FTP Warez piratkopiering

Annonse


Privatpirater ikke politimål

FTP Warez piratkopieringNorsk politi har foreløpig bare tatt én person i forbindelse med aksjonen. Mannen, som er i 20-åra og kommer fra Oslo-området, ble arrestert etter en razzia tirsdag.

Han er nå siktet for brudd på åndsverkloven. I følge politiet skal han ha drevet med »piratkopiering og ulovlig spredning av dataspill».

Bare bakmenn

I England, der til sammen 19 personer er arrestert i forbindelse med den internasjonale politiaksjonen mot »DrinkOrDie»-nettverket – har politiet klart understreket at aksjonen retter seg mot folk som massedistribuerer piratvare i organisert form. Privatpersoner som bruker piratvarene, eller legger ut en og annen film, MP3-film eller et dataprogram til nedlasting for andre, er ikke i søkelyset.

BSA ikke med

Den internasjonale politiaksjonen mot nettpirater retter seg mot de som legger ut programvare på nettet. Den fryktede antipiratorganisasjonen BSA, der store programvareprodusenter som Microsoft, Apple og Adobe er med, er ikke involvert

Annonse
– Dette er en internasjonal aksjon som er viktig for flere av våre medlemsbedrifter, men vi ble ikke orientert på forhånd. Vi er mest opptatt av næringslivet, og dette er på siden av det vi holder på med, sier BSAs leder i Norge, Eilert Hanoa, til ITavisen.no.

– Kan ikke fortsette

Han har dermed ikke så mye å si om aksjonen som nå foregår i Norge, USA, England, Australia og Finland.

– Dersom du bruker 6000 kroner av sparepengene dine på å kjøpe inn tomme CD-plater og selger piratkopiert programvare på Karl Johan, er det en opplagt sak. Men distribusjon uten profittmotiv er også et problem. Det kan ikke fortsette til evig tid, sier BSA-lederen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse