Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Norsk ur viser binærtid

Lesere av ITavisen.no har trolig alt de trenger av hardware og software. Hva med å gi ham eller henne et ur som viser tida med 1 og 0?

Binær-ur
Klokka er i skrivende stund 00001010111110111 – hvilket oversatt til normaltid blir omtrent 13:23:50. Stoppklokke-funksjonen er også binær. Om det ikke er lett å se hvor mye tid som er brukt, er den i hvert fall matematisk nøyaktig…

Lek og lær

Her er det mange muligheter. For eksempel som selskapslek på julebordet i et IT-selskap. Medarbeiderne kan spørre hverandre hvor mye klokka er. Den som raskest greier å regne om fra binært til normaltid vinner.

Om promillen er høy og dermed regneferdighetene redusert, finnes det imidlertid håp. Ved å trykke på en knapp får du opp normal tid.

Fra Sauda

Bak armbåndsuret Binary Matrix» står firmaet RSI i Sauda. Selve produksjonen foregår i Hong Kong, men idé og design står norske krefter for. Idémaker er Akser-mannen Terje Svendsen, som fikk idéen da han så filmen «Matrix» sammen med sønnen sin.

Prisen er på nivå med postordre-ur flest – ca. 250 kroner.

– Ikke behov

Daglig leder Arne Ramstad i RSI (Research & Supply International) er den første til å innrømme at dette ikke er noe typisk nytte-priodukt.

– Jeg kan faktisk ikke i min villeste fantasi forestille meg hva denne klokka skal kunne brukes til. Det er alldeles ikke behov for den, sier han til ITavisen.no.

IBM-avtale

Like fullt har han tro på at den blir en suksess. Allerede nå har han kontakt med IBM, som vurderer å bundle klokka med nye PCer på det asiatiske markedet.

RSI er også i gang med et nytt produkt – ei virusklokke. Kanskje navnet blir Badtrans eller Sircam?