Konsollkrig illustrasjon

Annonse


– Nei, det er VI som selger best

Konsollkrig illustrasjonStolt skryter Nintendo av å snart ha solgt ut de 740 000 konsollene som ble sendt ut til amerikanske forhandlere ved lanseringen 18. November.

Microsoft, som lanserte sin Xbox 15. november, har enda ikke sluppet offisielle salgstall, men stilte angivelig med omlag 300 000 enheter ved lansering. I en ny pressemelding fra selskapet hevder derimot Microsoft at det er Xbox som står for den bestselgende konsoll-lanseringen, og at de hundre tusen maskinene som leveres i uken rives bort fra butikkhyllene momentant.

Microsoft hevder med andre ord ikke å selge mest konsoller, men å selge dem unna raskest. Selskapet benytter tall fra NPD Intellect for å understøtte «bestselger»-stempelet sitt, og peker også på at Xbox-kunder også kjøper flere spill. Mens nybakte eiere av Gamecube går til innkjøp av gjennomsnittlig 1.9 spill samtidig som de handler spillmaskin, går Xbox-kjøpere for 2.4 spill.

Til sammenligning ble Sonys 500 000 Playstation 2-maskiner fullstendig utsolgt ved lanseringen i USA i fjor, og da hadde hver kjøper med seg 1.9 spill hjem.

Annonse
Så uansett hvem som angivelig selger mest, best, eller raskest, så er utsolgte amerikanske forhandlere en solid indikasjon på at etterspørselen etter nye spillmaskiner er enorm, selv med tre konkurrerende konsoller på markedet.

Spill selger best, ikke maskiner

Men det er verken Gamecube eller Xbox som topper amerikanske salgslister innen spillbransjen for tiden. Metal Gear Solid 2, et av de mest etterlengtede spillene for Playstation 2, har nå solgt i nesten to millioner eksemplarer siden lanseringen 13. november.

Lyst til å lese mer om de nye spillkonsollene? Vi har tatt for oss både Xbox, Gamecube og Playstation 2 i detalj i denne arikkelen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse