Final Cut Pro 3

Annonse


Final Cut Pro 3 er klar

Final Cut Pro 3De store nyhetene i versjon 3 er først og fremst et nytt system for fargekorreksjon, sanntidseffekter (med en G4-mac), og ikke minst OfflineRT, et nytt format for offline redigering som skal gjøre det mulig å arbeide med fem ganger så mye videomateriale enn før, uten å oppta mer diskplass.

For de uinnvidde, er offline-redigering en måte å jobbe med en komprimert versjon av filmen på harddisk. Når man har redigert ferdig, kobler man seg til det opprinnelige DV-materialet, og setter sammen hele filmen i full oppløsning, basert på den offline-redigerte versjonen på harddisken.

G4 sanntidseffekter gjør at man kan umiddelbart se virkningen av alle overganger, motion-effekter, og andre digitale effekter – uten å først måtte gå gjennom en langtekkelig renderings-prosess.

Annonse
Final Cut Pro 3 vil trolig koste omlag ti tusen kroner, med en billigere oppgraderingsversjon tilgjengelig for eksisterende Final Cut-brukere. Programvaren vil også støtte OS X.

Se ellers www.apple.com/finalcutpro

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse