Lyspære

Annonse


Ginger er superduperscooter

LyspæreDet har vært mye spekulasjoner om hva den hemmelighetsfulle «Ginger» egentlig er, og nå har vi fått svaret: en liten, personlig elektrisk «scooter».

Segway, som den offisielt heter, har to parallelle jul, og en styrestang. Men bak den tilsynelatende banale doningen, skjules et intelligent styresystem bestående av gyroskopiske stabilisatorer og avansert datateknologi som har kostet nærmere en milliard kroner å utvikle.

Og skal vi tro den store reportasjon i Time Magazine, så er Segway intet ringere enn et teknisk vidunder, og selve manifestasjonen på brukervennlighet i praksis. De intrikate styresystemene gjør det nemlig ikke bare så og si umulig å falle av tohjulingen, men de sørger også for at styringen går som en drøm – du lener det bare litt fremover, så kjører du forover. Lener du deg tilbake, så bremser du. Litt til, så rygger Segway. For å svinge er det bare å vri kroppen i den retningen du ønsker.

Er den dyr i drift? Neida. Du kan «Segge» rundt en hel dag for under 50 øre i elektrisk kraft.

Annonse
Skal erobre storbyen

Kamen har store ambisjoner for Segway, som han tror vil bli en like stor revolusjon som bilen. Urbane, praktiske mennesker skal farte rundt på hver sin miljøvennlige og økonomisk Segway, i stedet for å kjøre rundt i store forurensede doninger som sluker tonnevis av bensin.

Det er meningen at Segway skal inn i alminnelig kommersielt salg i USA om et års tid, til en foreløpig planlagt lanseringspris i underkant av 30 000 kroner.

Time har flere detaljer, og den fulle bakgrunnshistorien til den eksentriske milliardæren og oppfinneren Dean Kamen, på www.time.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse