OS X pakke

Annonse


Nettsted måtte fjerne OS X-hack

OS X pakkeMacFixit er et relativt teknisk forum med brukerhjelp og nyttige tips for Mac-eiere. Men da nettstedet presenterte en fiffig løsning for å effektivisere re-installasjonen av OS X, nølte ikke Apple med å sette sine advokater i sving.

Kronglete

Hvis man ønsker å installere OS X versjon 10.1 på Mac-en sin på nytt, for eksempel etter å ha oppgradert til OS X 10.1.1 (noe enkelte faktisk kan ha lyst til), kan det være en ganske kronglete. Spesielt hvis man har en fullversjon av OS X, og har kjøpt oppgraderings-CDen til versjon 10.1. Å nedgradere far 10.1.1. til 10.1 innebærer at man først må installere OS X, og deretter gjennomgå hele installasjonsprosessen igjen ved å kjøre oppgraderingsprogrammet til OS X 10.1.

Kan ikke nedgradere

Men selv oppgraderings-CDen til OS X 10.1 inneholder hele OS X. Det er bare lagt inn en sperre som forhindrer at du kan installere systemet hvis man ikke allerede har en tidligere versjon av OS X installert. Siden 10.1.1. er en senere versjon, kan man altså ikke sette inn oppgraderings-CDen for å «nedgradere» til 10.1.

Det var akkurat denne sperren MacFixit klarte å fjerne, slik at man kan installere hele OS X 10.1 fra oppgraderings-CDen alene.

Annonse
Apple: – Hysj!

Apple var riktignok ikke like begeistret for denne løsningen som leserne av MacFixit. En full installasjonspakke for OS X 10.1 koster nemlig 1399 kroner, mens oppgraderings-CDen bare koster 190 kroner. Det var selvfølgelig aldri meningen å selge hele operativsystemet for under to hundrelapper, slik MacFixits fix ville medføre.

Etter bare kort tid sendte Apples advokater et brev til nettstedet, og ba om at informasjonen ble fjernet. MacFixit ga etter.

Fortsatt på Usenet

– Apple kan sende et slikt brev til nettsteder og be om å få informasjon fjernet, men de vil aldri kunne forhindre at informasjonen spres på Usenet. Ingen er ansvarlige på Usnet, så det er ingen man kan forfølge juridisk. Apple er «pretty royally screwed» i dette tilfellet, sier advokat Mike Abrams til nyhetstjenesten Wired.

Den opprinnelige artikkelen i MacFixit finner du påwww.macfixit.com, med oppgraderings-«fixen» fjernet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse