Opera 6.0

Annonse


Opera 6.0 ferdig

Opera 6.0Den nye versjonen er kraftig pusset opp i forhold til 5X-versjonene. Det første man merker seg er mykere ikoner og proffere utseeende – ikke ulikt Windows XP.

Ellers kan brukere som har irritert seg over at Opera lager et nytt vindu for hver URL du går inn på kan nå velge å surfe i ettvindusmodus, slik andre nettlesere gjør.

Økt hastighet og bedre minnehåndtering er også blant forbedringene som er gjort.

Smarte paneler

For de av oss som gjerne vil holde styr på interessant informasjon finnes det en smart liten funksjon som er arvet fra 5-versjonen. Når du kommer til en nettside du tror du vil gå tilbake og lese nøyere på et seinere tidspunkt, kan du rett og dra den inn i et panel som legger seg i Bokmerkevinduet .

Annonse
Du kan også “skinne” panelene med maler som du finner på MYOpera.

Svar på “Smart Tags”

Det har lenge pågått en krig mellom Opera og Microsoft om manglende støtte for Opera på på Microsofts tjeneste MSN. Nå svarer Opera med sin egen versjon av Microsofts »Smart Tags», der du ved å dobbelklikke på enkeltord eller høyreklikke på markerte ord og setninger får opp en meny med søkeverktøy.

Applet-problem løst

Og endelig har Opera nå fått støtte for LiveConnect, som gjør det mulig å kjøre JacvaScripr direkte på en HTML-side. Dermed skulle problemet med Java-applets være løst.

Opera 6.0 er foreløpig bare sluppet for Windows, samt en Technology Prewiew.versjon for Linux. Norsk versjon er foreløpig ikke tilgjengelig.

Opera 6.0 kan lastes ned fra Opera.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse