Anti-virus 2

Annonse


Slik dreper du Badtrans.B

Anti-virus 2Det er ingen kunst å sette opp en regel i Outlook. Du bare høyreklikker på en melding, og velger «Lag Regel».

Den mest selvinnlysende måten å automatisk slette et mail-virus på, er å se etter bestemte ord eller setninger i meldingen, og så sende syndere direkte til papirkurven basert på dette.

Dette var relativt enkelt med plageånden SirCam, da man rett og slett kunne sette opp en regel som lette etter setningen «I send you this file in order to have your advice», og slettet de meldingene den fant.

Re:-problemet

Problemet med det nye og ekstremt plagsomme Badtrans-viruset, foruten at den kan stjele dine brukernavn og passord, er at de infiserte e-postmeldingene er fullstendig uten meldingstekst. Riktignok inneholder emnefeltet teksten «Re:», men hvis du setter opp en regel som sletter alle meldinger med «Re:» risikerer du også å miste ønsket post fra venner og kolleger.

Annonse
Vekk med 31 kb

I mangel av noe bedre har vi klekket ut en kjapp og midlertidig løsning som lar deg renske opp i Outlook-innboksen. Vi benytter oss av det faktum at den vedheftede infiserte filen som følger Badtrans-meldinger alltid har en størrelse på 31kB (noen ganger 30 kB), selv om filnavnet varierer.

Slik gjør du:

1)Høyreklikk på virusmeldingen (ikke åpne den! – se mer info nederst i artikkelen om dette)
2) Velg «lag regel»
(…PS! I Outlook 2000 må du velge «regelveiveiviser» under «verktøy»-menyen, og klikk på ny, og «Flytt meldinger basert på innhold» i stedet for punkt 1 og 2)
3) Kryss av før «med størrelsen i et bestemt område»
4) Klikk på linken «i et bestemt område« i regelbeskrivelsen
5) Sett både »Minst» og »Høyest» til 31 (her kan du eventuelt sette fra 30 til 31)
6) Klikk på «neste»-knappen
7) Kryss av for «slett den for godt»
8) Trykk på «neste»-knappen igjen
9) Kryss av for «unntatt hvis emnet eller meldingsteksten inneholder bestemte ord»
10) Klikk på «bestemte ord» linken i regelbekrivelsen
11) Skriv inn for eksempel «Hei» eller navnet ditt, for å gardere deg mot at du går glipp av meldinger med vedlegg du vil ha – hvis noen skulle sende det en fil på nøyaktig 31 kB. Du kan også prøve deg «unntatt hvis sendt bare til meg», siden virusposten som oftest er sendt til flere samtidig.
12) Avslutt med «Fullfør»

Denne framgangsmåten fungerer på Outlook XP og Outlook 2000. Et lignende regelsystem finnes også i gratisprogrammet Eudora.

NB! vær klar over at et av de store problemene med Badtrans er at det kan iverksette seg selv i det du ser en forhåndsvisning av dokumentet – du trenger ikke engang åpne meldingen (Outlook XP har innebygd sperre for dette). Vær varsom!

Outlook-regeltrikset forhindrer at Badtrans forsøpler innboksen din, men fjerner ikke viruset fra maskinen hvis PCen din allerede er infisert. Retningslinjer for hvordan du selv kan fjerne viruset finner du på virus112.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse