BSA

Annonse


BSA går løs på skolene

BSABSA (Business Software Alliance) er en sammenslutning av verdens ledende programvareprodusenter med blant annet Microsoft, Apple og Adobe som medlemmer.

Aktiviteten er svært høy, og både i Norge og i andre land har organisasjonen presset seølskaper og institusjoner til å kutte ut bruken av ulovlig kopiert programvare.

Omstridt

Virksomheten er omstridt. Noen kaller det utpressing. Andre synes det er greit at en privat sammenslutning sørger for at loven blir fulgt.

Uansett er organisasjonens virkemidler svært effektive. Som oftest ender det med at synderen får et tilbud: betal for lovlig programvare, så glemmer vi hele saken.

Annonse
– Majoriteten av tipsene BSA får inn om mistanke om piratkopiering berører utdanningsinstitusjoner, sier formann Eilert Hanoa i BSA Norge i en pressemelding.

Hver 3. er pirat

I Norge er i følge BSA ca. hvert tredje dataprogram ulovlig installert/kopiert, noe som innebærer et tap på mer enn en halv milliard norske kroner.

I europeisk sammenheng taper programvarebransjen rundt 28 milliarder kroner årlig på grunn av piratkopiering (kilde: IPR.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse