Annonse


Tidenes IT-kalkuner

Microsoft ME får som vanlig det glatte lag. I følge ZDNet mente Microsoft aldri å slippe operativsystemet, som ble presentert som en arvtager etter Windows 98. Egentlig dreier det seg om en uferdig versjon ov XP Home, plassert oppå en 98-plattform. Resultatet kjenner vi alle: Kræsj på kræsj, blåskjerm og banning.

Nett uten PC

Neste kalkun ut er Sonys eVilla, det siste (kanskje aller siste?) eksemplet på en såkalt »nett-PC». Altså en maskin som du ikke kan gjøre stort annet med enn å hente mail og surfe på nettet.

eVilla brukte operativsystemet BeOS, som i og for seg var en god idé. Men det viste seg at når folk først skal ha seg PC, så skal de ha en fullblods maskin som også kan kjøre både Office og spill.

Hjernedød

Så har vi 286-prosessoren, av selveste Bill Gates kalt »hjernedød». Dette Denne fungerte så dårlig at den skapte enorm etterspørsel etter oppfølgeren 386. 386 kunne kjøre Windows. 286 bare lovte at den kunne det.

Annonse
Newton

Med på lista er også Apples PDA Newton, som vi kom i skade for å skrive noe stygt om for noen uker siden. Mac-folkets vrede lot ikke vente på seg. Men vi står på vårt: Newton var død ved fødselen.

Endelig har WAP fått en prominent plass. ZDNets kommentator mener WAP er populært i Europa og Asia, men at amerikanerne – fornuftige mennesker som de er – ikke har latt seg lure. For vår del vil vi føye til at europeerne ikke har latt seg lure heller.Den komplette lista finner du her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse