Caprino & Co

Annonse


Flåklypa går for gull…igjen

Caprino & CoDa Flåklypa ble lansert for PC rett før jul i fjor, tok det ikke mange ukene før salget nådde de 72.000 eksemplarene som var nødvendig for å dekke produksjonskostnadene. Frem til i dag har Flåklypa solgt tilsammen over 102.000 eks. i Norge, men markedet er tydeligvis langt fra mettet – jubileumspakken har oppnådd et forhåndssalg på over 50.000, allerede før spillet har dukket opp i butikkhyllene!

Familiespillet som slo an

Altså totalt oppimot 160.000 Flåklypa-spill har nå blitt solgt, noe som rett og slett er fenomenalt mye i norsk sammenheng. Til sammenligning har The Sims, det nest mest populære spillet i Norge, til sammen solgt i underkant av 40.000, alle tilleggspakker inkludert. Generelt selger virkelige store internasjonale spilltitler sjelden over 20.000 eksemplarer.

– Det er rett og slett fantastisk det vi har kunnet oppnå med et familiespill i et lite marked som Norge, hvor flesteparten av konkurrentenes produkter er voldsbaserte, sier Remo Caprino, sin fars sønn og kunstnerisk ansvarlig for Flåklypa-spillet.

Men så har da også Flåklypa-spillet litt av en arv å bringe videre. Filmen om Reodor Felgen, Solan, Ludwig, Blodstrupmoen, og resten av gjengen har solgt flere kinobilletter, totalt 5,5 millioner, enn noen andre her i landet. Da filmen kom ut på video ble den også tidenes mest solgte hjemmefilm. Flåklypa er en norsk suksesshistorie uten like, og Caprino vet naturligvis å utnytte det for alt det er verdt.

Annonse
Jubileumspakken skal selge Flåklypa til norske familier i år også…skjønt, konkurransen kan bli litt hardere i år, med Harry Potter i julehandelen.

Hyggelig moro

– Markedet er så og si overflommet av Flåklypa, men vi håper at med denne tilleggspakken vil vi kunne overbevise både de som enda ikke har prøvd spillet, såvel som eksisterende brukere, sier Mario Caprino, Remos sønn og hovedprogrammerer for Capricornus Computer Game Productions.

Tilleggspakken inneholder nye spill, nye aktiviteter, flere baner til bilspillet, og en rekke små oppgraderinger og justeringer i forhold til originalutgaven. Du får også med en femten minutters lang film om hvordan Flåklypa-spillet ble laget.

De som ikke eier den originale versjonen av spillet, kan kjøpe en spesiell jubileumsutgave, som inneholder både originalutgaven og tilleggspakken.

Mer skal det bli

Spill-eventyret har bare så vidt begynt for Caprino-gjengen.

Nylig ble Flåklypa lansert i Danmark med stor suksess(«Bjergkøbing Grand Prix»), og Sverige står som nestemann på listen.

Men først og fremst jobbes det hardt med det neste store spill-prosjektet, Askeladden, med handling hentet fra klassiske norske folkeeventyr. Arbeidet er allerede godt i gang, og Caprino tar sikte på lansering nærmere julen 2003.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse