Palm India

Annonse


Palm+Handspring=sant?

Palm IndiaHardnakkede – og benektede – rykter om fusjon mellom lommePC-produsentene Palm og Handspring sendte aksjekursene i begge selskaper opp i går.

Handspring, som har sitt utgangspunkt i en gruppe ledere i Palm som startet eget selskap, benytter operativsystemet til Palm. Begge selskapene sliter med tap på grunn av prispress, konkurranse fra PocketPC-baserte PDAer og lavere etterspørsel enn ventet.

Til sammen har Palm OS-baserte maskiner nærmere 80 prosent av markedet for lommePCer.

Kan tjene på sammenslåing

Mens Palm fortsatt har en markedsandel i lommePC-markedet på 52 prosent, har Handspring et teknologisk overtak etter at de lanserte modeller med innebygd mobiltelefoni. Det er med andre ord sannsynlig at selskapene kan effektivisere driften og minske konkurransen ved å slå pjaltene sammen.

Aksjehopp

Ifølge nettstedet news.com, hoppet aksjekursene på Handspring opp 50 prosent i løpet av mandagen, mens Palm-aksjene økte med 18 prosent. Mot slutten av dagen var økningen 35 og 13. Det ble også handlet kraftig i disse aksjene fredag, da Handspring økte med 21 prosent og Palm med 18 prosent.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse