Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Bruce Lee

Digitalt comeback etter døden

Den koreanske filmskaperen Chul Shin jobber med kampfilmen «Dragon Warrior». At hovedrolleinnehaveren døde for 28 år siden ser ikke ut til å være noe problem.

Bruce Lee
Filmen har et budsjett på 50 millioner dollar, og skal være ferdig i 2004. Og i hovedrollen finner vi Bruce Lee, som dessverre gikk hen og døde i 1973. Kanskje ikke å undres over at Chin mått bruke 4 år på å overtale enken og datteren om at Lee var den rette for hovedrolen.

Troverdig

Det dreier seg selvfølgelig ikke om verken likplyndring eller gravskjending. Bruce Lee skal gjenoppstå i dataanimert utførelse, i en film som ifølge Shin skal ha bedre og mer troverdige effekter en sin slektning Final Fantasy.

Dubbing

For å få det hele så riktig som mulig vil Shin spille inn filmen med en eller flere ekte skuespillere før datamaskinene går løs på disse og bygger dem om til Bruce Lee-kopier. Samtidig leter Shin etter en skuespiller som kan brukes for å gi figuren en realistisk stemme

Kjendiser

Det er bare Bruce Lee-skikkelsen som skal være dataanimert. De øvrige skuespillerne skal være levende, og Shin jobber for å få kjente navn på rollelisten.

Etter at Wired skrev om saken har flere lesere kommet med sine kommentarer. Om ikke annet ser det ut til at filmen vil bli en hit blant de som likte Rodger Rabbit.