Nokia 7650

Annonse


Dette er Nokias nye supermobil

Nokia 7650Med Symbians unike OS er det også mulighet for å installere tredjeparts programvare på telefonen. Med 4MB dynamisk minne betyr det at du i realiteten kan få skreddersydd programmer som kart, tekstbehandling, regneark, ordbøker, spill eller kort sagt – hva som helst.

Lubben dings

Nokias nye telefon veier 154 gram, omtrent det dobbelte av Ericssons T68. Den er utstyrt med en joystick for enkel navigering og benytter seg av ikonbaserte menyer. Målene er 114x56x26 millimeter (egentlig ganske lubben).

Telefonen er “splittet” på midten, og når den øverste delen skyves opp dukker det frem et tastatur med det numeriske tastaturet vi kjenner fra tidligere.

Full e-post med vedlegg

Taletiden er oppgitt til 2-4 timer, mens standby-tiden er oppgitt til mellom 90 og 230 timer. Telefonen har WAP 1.2.1, e-postleser og stemmestyring. Bildene du tar kan du sende som tekstmelding til mottagere med tilsvarende telefon, eller du kan sende dem som vedlegg til e-post.

Annonse
Bra brukergrensesnitt

Selv om telefonen umiddelbart kan virke litt lubben ligger den godt i hånden. Den er heller ikke større enn at den fint kan bæres i bukselommen. Det kan virke litt underlig at skjermen ikke er større, telefonens utforming tatt i betraktning. Menystyringen er enkel, og vi hadde ingen problemer med å bruke de ulike applikasjonene i telefonen.

Fotoapparat

Den nye maskinen er dessuten i stand til å ta bilder. Oppløsningen er ikke det råeste vi har sett, men kvaliteten er brukbar til e-post og enkle WEB-bilder. Fargeoppløsningen er den samme som på 9210, hvilket betyr at du har 12-bit fargedybde (drøyt 4000 farger).

Vi har ikke fått anledning til å teste telefonen fullt ut, det vil trolig først kunne skje når den endelige versjonen er ferdig en gang i løpet av 2. kvartal neste år. Foreløpig er det heller ingen som kan si noe om hva denne telefonen vil komme til å koste.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse