Harry Potter

Annonse


Harry til helga

Harry Potter16. november er det verdenspremiere på Harry Potter-filmen, basert på J. K. Rowlings roman Harry Potter og De Vises sten. Rowlings har solgt over 100 millioner bøker om den lille trollman-lælingen, og fått verkene sine publisert på 28 språk i 115 land.

Men samme dag havner også data- og videospillene med Harry Potter.

Hver av spillene har sitt eget form og innhold for å passe til de forskjellige konsollene, og Electronic Arts lover at samtlige holder seg tro til bokens historie. Vi lar likesågodt EA selv få fortelle litt om spillene, som vi vet mange er nysgjerrige på:

PC-utgaven

I PC-utgaven vil spilleren påta seg rollen som Harry Potter idet han innrulleres på Galtvort , og tar fatt på reisen for å finne hemmeligheten bak sine egne magiske evner. På reisen vil Harry utforske hallene på Galtvort og områdene rundt, studere til å bli trollmann, lære Rumpeldunk , samle objekter for å løse mystiske oppgaver, bli skolert i trolldommer og eliksirer, oppdage hemmelige passasjer og områder, og føre samtaler med minneverdige karakterer fra J.K. Rowling sin magiske verden.

Annonse
PC versjonen inneholder også en rask arkadepreget Rumpeldunk kamp for å føre spilleren ennå mer inn i Harry Potter sin magiske verden. Harry Potter og De vises stein blir utviklet for PC med tanke på at det skal være enkelt å sette seg inn i spillet. Spilleren vil bare ha behov for å bruke musen, og piltastene på tastaturet.

ITavisen.no har allerede spillet i hende, og kommer tilbake med en test av PC-versjonen så snart som mulig.

GameBoy Advance

Som Harry Potter i Game Boy Advance versjonen vil spilleren utfordres til å mestre forskjellige oppdrag, som for eksempel samle og mikse trylledrikker med Professor Snape eller å mestre å fly på sopelim gjennom den Forbudte Skogen i jakten på Nilus Langballe sin Forglemei . For å kunne bestå det første året med studier, må spilleren utføre mer enn 29 oppdrag mens man unngår fiender og andre hindringer.

Game Boy Advance versjonen utnytter den forbedrete håndholdte konsollen til å by på actionorienterte gåter og minispill, til å fremstille den dristige og eventyrlystne Harry Potter . Spilleren opplever Harry Potter sin verden gjennom et isometrisk 2D perspektiv, inkludert Rumpeldunk (i et ovenfra og ned perspektiv) og andre konkurranseorienterte sopelimutfordringer. Spor opp de bortkomne kjeledyrene til Gygrid, lær trylleformularer og hvordan komme seg gjennom gangene i Gringotts .

Playstation

PlayStation utgaven inneholder et omfattende plattformorientert spillesett på området til Galtvort Høyere Skole for Hekseri og Trolldom . Spilleren påtar seg rollen som Harry Potter idet han innrulleres på Galtvort , og tar fatt på reisen for å finne hemmelighetene bak sine egne magiske evner. På reisen vil spilleren oppleve en rekke utfordringer, inspirert av bokens historie, blant annet en 3D «berg og dal bane» reise gjennom Flirgott og en flygende sopelimjakt for å gjenvinne Forglemei til Nilus Langballe .

Spillere vil også møte mer enn 20 uforglemmelige karakterer fra J.K. Rowling sin magiske verden, mens de utforsker uttallige 3D miljøer, tro mot Galtvort og dets nærliggende områder. Så vel som å ta seg gjennom interaktive miljøer med bevegelige trapper og hemmelige ganger.

Game Boy Color

Spilleren påtar seg rollen som Harry Potter i Game Boy Color versjonen også. Her utfordres spilleren til å mestre forskjellige oppdrag, som for eksempel samle og mikse eliksirer, lære trylleformularer for å utmatte sine motstandere og vinne over dem. Harry må kjempe mot både skapninger og enkelte onde karakterer.

Etter hvert som spilleren får mer informasjon og lykkes i sine konfrontasjoner, vil man motta Erfaringspoeng. Disse poengene gjør Harry sterkere, og gir også muligheten til å oppgradere trolldommer han har lært og begi seg ut på hardere fysiske utfordringer.

I tillegg til disse utgivelsene, utvikler EA også spill for lansering i 2002 basert på Harry Potter for neste generasjons spillkonsoller.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse