Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobil med speil og pumpe

Hva ønsker du deg for tjenester på mobiltelefonen din? Svenske brukere har lagt fram sine ønsker, og svarene spenner fra brannalarm, til speil, og muligheten til å måle dekktrykket på bilen.

Snedig design-telefon
– I det høyteknologiske Skandinavia har brukerne svært forskjellige ønsker, men de ønsker at mobiltelefonene deres skal kunne utføre svært forskjellige gjøremål, kommenterer den svenske storavisen Dagens Nyheter.

Det elektroniske nyhetsbrevet Mobil har spurt sine lesere om hva de ønsket at telefonene deres skulle klare, i tillegg til de vanlige funksjonene.

Noen svar vil være enkle å få gjennomført, som for eksempel små utfellbare speil for travle kvinner som skal sjekke at makeupen sitter. Andre forslag ville være mer kompliserte, som for eksempel å utstyre mobilene med brannvarsler, for å gjøre det sikrere å overnatte på hotellrom.

Noen lesere ønsket at mobilprodusentene deres skal ha programvare, som gjør det mulig å regne ut kalorier på den maten de spiser. Og det finnes det faktisk allerede telefoner som gjør, uten at disse er i handelen i Europa.

Andre forslag kan kanskje være vanskeligere å gjennomføre. For eksempel gjelder dette forslagene om å bygge inn en vindmåler i mobilene, eller måler for lufttrykket på bilens dekk.

Forslaget om en lommelykt er nok lettest å oppfylle, men de fleste vil nok foretrekke å kjøpe en egen.

(telecom.no)

Stikkord: Mobil