SD kort

Annonse


Gir bort SD-kort

SD kort

Selskapene håper å øke markedsandelen for denne innstikks-standarden.

Det er konkurransen fra andre typer innstikkskort, som CompactFlash, Memory stick, Smart Media og Multimedia Card som ligger bak avgjørelsen.

Bluetooth på SD-kort utsatt

Secure Digital er flash-minne-kort på størrelse med et stort frimerke. Panasonic står bak utviklingen av disse kortene sammen med SanDisk og Toshiba. De er tiltenkt digitalkameraer, MP3-spillere, lommePCer og mobiltelefoner, skriver nyhetssiten Cnet.com. Kapasiteten på SD-kortene er for tiden 64 megabyte.

Annonse
SD-kortene kan benyttes til ren lagring av data, men ideen er at høyst ulike applikasjoner kan legges på disse kortene. Eksempelvis har Palm tidligere lovt et SD-kort som gir PDAene deres Bluetooth-støtte. Dette kortet skulle vært ute nå, men Palm har utsatt lanseringen uten å gi noen ny lanseringsdato.

Lyd og bilde

I tillegg til å gi bort SD-kort med lommePCer fra Palm, vil Panasonic gjøre tilsvarende markedsstønt med enkelte digitalkameraer og lydprodukter. For Palm vil gratis SD-kort bli levert med Palm m125, m500 og m505.

SD-kort har mellom 10 og 15 prosent av markedet – en fjerdeplass. Analytikere Cnet.com refererer mener denne kunngjøringen kan øke markedsandelen til andreplass i løpet av et par år.

(telecom.no)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse