s og me45

Annonse


Siemens S- og ME 45

s og me45Siemens S- og ME45 er samme telefon i to litt ulike utførelser. Mens S45 er en stilren GPRS-telefon med urbant preg, er ME45 terrengutgaven. Utseendemessig vises dette ved at S45 har en skinnende blank metallisk overflate (les plast), mens ME45 er sort og grå, med gripesikker gummi.

Ikke vanntett

Mentalt er de to telefonene eneggede tvillinger. Fysisk er ME45 med sine membraner mer motstandsdyktig mot støv, fuktighet og vibrasjoner enn hva S45 er. Vi har tatt hintet fra Siemens og unnlatt å teste telefonen under vann. ME45 er fuktsikker – ikke vanntett.

GPRS

Telefonene er utstyrt med GPRS, Infrarød port og kommer med datakabel og programvare for synkronisering mot PC. Testeksemplaret vi mottok hadde også programvare for oppsett av telefonen som GPRS-modem til PC’en.

Denne programvaren var imidlertid ikke tilpasset den norske virkeligheten, og det var på ingen måte Plug-and-Play for å få denne funksjonen til å virke.

Annonse


Litt mer plast

S og ME 45 har ikke like høy trendfaktor som broren SL45, som er utstyrt med MP3-spiller. Antennen er riktig nok borte, men telefonene har høyere plastfaktor enn SL45 og klarer ikke å gi det samme inntrykket av luksus.

Funksjonsrik

Menysystemet er lettnavigert og funksjonene er mange. Blant annet har telefonen EMS (brukes når du sender grafikk og ringetoner sammen med SMS), den har romslig adressebok (opp til 14 oppføringer per kontakt, opp til 500 kontakter +SIM) , diktafon (ca 3 minutter), kalkulator, valutakalkulator (litt problemer med alle nullene i tyrkiske lire…) og talestyring.

Dessuten har telefonen kalender, avtalebok, notater, huskeliste, stoppeklokke, nedtellingsur, en drøss med ringelyder (38 faste pluss 4 egne) og et godt grafisk display med opptil 7 linjer. Telefonen har også fått en bedre WAP-leser (WAP 1.2).

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  Liten og lett GPRS-telefonGod batterikapasitetFunksjonsrik
  Vanskelig GPRS-oppsett

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 3 t 30 min 5 t 22 min 4 t 26 min 8 5 40
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 180 t 237 t 209 t 8 6 48
  Vekt med standardbatteri 93 g 93 g   10 5 50
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 10 5 50
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 8 5 40
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 6 6 36
  Størrelse 76 cm3 10 6 60
  Tekniske finesser 10 5 50
  Skjerm 9 5 45
  Tilleggsutstyr 9 5 45
  Veil. pris inkl. moms 3990 kr. 4 3 12
  Infrarød
  ja
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  nei
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Proff
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 2 6
  WAP display, lesbarhet 1 3 3
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 1 1 6 6
  WAP Internt minne 0 bytes 2 6 12
  WAP Antall bokmerker 10 1 2 2
  WAP Totalinntrykk 4 5 20
  Resultat 525

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

  Annonse


  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse