Onkel Skrue

Annonse


Nettbank-Norge på opptur

Onkel SkrueIfølge NTB har Norge nå 1,5 millioner nettbankkunder, og veksten er fenomenal. Kunder i SpareBank 1, Skandiabanken, Postbanken, DnB, Kredittkassen og Gjensidige NOR er de flinkeste til å bruke bankens nett-tjenester.

Lave gebyrer og 24-timers tilgjengelighet er vanskelig å takke nei til, og med over 80 prosent av norske husstander på nett er det vel kanskje ikke så merkelig at nettbankene vinner frem.

Flere grisgrendte, eldre, og kvinner

Kjernekunden er fremdeles velutdannete urbane menn mellom 30 og 50 år, men demografien ser nå ut til å være i ferd med å forandre seg.

– Det vi ser er at vi nå får flere kunder fra distriktene og mer grisgrendt strøk. Nettbank er ikke lenger et urbant fenomen, sier sjefen for DnBs nettbank dnb.no, Jan Juel Vanberg til NTB.

Annonse
1 femtedel av DnBs nett-kunder er nå over 50 år, mens 36 prosent av brukerne er kunder. Dette er langt større andeler enn disse brukergruppene kunne skryte på seg for to år siden.

DnB mener nå også å ha best dekning i Trøndelag, Nord-Norge og Nordvestlandet, selv om brorparten av brukerne fremdeles bor i Oslo og Bergensområdet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse