Annonse


SPILLTEST: Stronghold

Stronghold er et middelalderspill totalt blottet for magi, drager, demoner, og andre fantasy-elemetner. I stedet blir vi innsatt som føydal landsherre, hvis hovedoppgaver består av å brødfø sitt folk, bygge opp sin festning, og forsvare sitt slott.

Mitt hjem er min borg

I begynnelsen vil du bruke mest tid på å finne ut hvordan du best holder befolkningen din fornøyd, ved å balansere sysselsetting, matproduksjon, og etter hvert skattenivået. Du vil bli nødt til å handskes med trehogst, jakt, jordbruk, osteproduksjon, og gårdsdrift for å holde dine undersåtter velfødde, slik at de kan kunne trenes opp til dyktige militser og bueskyttere.

For det hele dreier seg først og fremst om forsvar. Du bygger ikke bare opp en festning, men du må naturligvis også klare å holde stand mot et økende antall horder av illsinte fiender, som angripere stadig hyppigere og med nye beleiringsvåpen.

Hvor mye fokus det skal være på kamp og beleiring bestemmer du til en viss grad selv, da muligheten er tilstede for å velge mellom en økonomisk eller en militær enspiller-kampanje. Sannsynligvis får du lyst til å spille deg gjennom begge, da det stadig er nye taktikker og strategier som fortjener utprøving i forskjellige sammenhenger.

Annonse
Det største problemet med dette spillet er at oppdragene noen ganger ødelegges av at det er enkelt å forutse motstandernes handlinger, og tilpasse seg nøyaktig hvor på kartet fienden dukker opp, og nøyaktig hvor angrepene settes inn.

Men bortsett fra dette flyter spillet greit av gårde, uten å oppleves som plagsomt ubalansert. Du kan også finne nye utfordringer ved å spille på nett mot andre.

Festlig festning-spill

Stronghold er et engasjerende middelaldersk krigsspill, med storslåtte beleiringer og slag, men samtidig også en utfordrende agrarøkonomisk simulering – kanskje ikke ultrarealistisk, men fullstendig underholdende.

Vel verdt pengene for strategi-spillere som ønsker seg bort fra Red Alert- og sci-fi verdenen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse